Strona klanu SK, lineage 2
Ojciec Dyktator
A teraz kolejna sprawa, czas pomy¶leæ o sk³adkach.
Ja jestem za propozycj± aby wynosi³a ona lvl * 10k adena.
Jest to kwota ,któr± ka¿dy da³ by rade uzbieraæ w ci±gu tygodnia bez problemu, z czasem mo¿na ja podnie¶æ. Ale to z czasem jak Nam sie uda postawiæ klan na nogi.
Je¿eli macie jakie¶ inne propozycje to oczywi¶cie piszcie. Wraz z uzasadnieniem.
Jak sie uzbiera troche klanowej kasy, to mozna by utworzyc cos takigo jak bank. Jak komus brakuje pare groszy to porzycza a potem oddaje z niewielkim procentam. jak sie spoznia ze splata to procent rosnie. Mozna tez ustalic jakis limit pozyczki i spalty na raty.
Administrator
Gacek spokojnie;] bank to bank a nie lichwa;]
Ale pomys³ jest bardzo dobry warty rozpatrzenia.
Trzeba te¿ ustaliæ kto jakie zajmuje stanowisko w klanie. Wiadomo ¿e ja jestem klan liderem, ale chcialbym
powiedzieæ ¿e moim zastêpcom zostaje Bia³aWdowa.
Reszte trzeba dopiero ustaliæ.
pozdro
Ojciec Dyktator
Pomys³ wg mnie tak nie za bardzo, a dlaczego ?
Otó¿, powied¼my pan X, nie dawno wszed³ do klanu chce skorzystaæ z tej po¿yczki. Bierze 20kk, niby sumka wcale nie taka du¿a. Ale takie 20kk do zakupienia matsów na itemy to ju¿ co¶. Wracaj±c do tego pana X, bierze po¿yczkê i odchodzi z klanu.
Co w takim momencie zrobimy? Nie da rady odzyskaæ kasy, PK-owanie jego te¿ nie ma sensu gdy¿ szansa ¿e sie go spotka jest i tak ma³a. A poza tym d³ugu nie odda.
Chocia¿ z drugiej strony na co mu po¿yczka skoro w klanie jest zasada, ¿e pomagamy z³o¿yæ itemy. Tzn dropienie recek, spoilowanie matsow, itp. A je¿eli ju¿ sam siê deklaruje w sk³adaniu set-u to wtedy to ju¿ jest w jego obowi±zku sobie to za³atwiæ.
Takie jest moje zdanie, (podobno) demokracje mamy;) . Mo¿na w tej sprawie zrobiæ ankietê.
Wiêkszo¶æ ma prawo g³osu, zawsze mo¿na sfa³szowaæ wyniki:P Kto tu jest adminem ??
To jest tylko prpopaycja. i osoba ktora dolaczyla dopiero do klanu niemogal by pozyczyc kasy, tylko osoby z jakims tam sta¿em klanowym. A czasmi ktos znajdzie po okazji jakis sprzet i mu bedzie brakowalo pare groszy to mogl by sobie pozyczyc
Ostatnio edytowany przez Gac3k (2008-05-15 17:29:15)
Ojciec Dyktator
Nie ma sensu co miesi±c, a za co niby kupisz matsy B garde ?? Sk³adki musz± byc co tydzieñ i najlepiej 10k *lvl
Administrator
tak isystem(10k*lvl co tydzien) bedzie wprowadzony od tego poniedzialku
pozdrawiam i zycze milego szykowania portfela;]
Ojciec Dyktator
Ok, w takim razie zamykam ten w±tek.
dziêkuje za uczestnictwo w debacie